Partnerstwo strategiczne SI-Consulting, SIDEn i ANKO-SYSTEM

• ban strona

Wraz z początkiem 2017 r., dzięki podpisanej umowie o partnerstwie strategicznym, SI-Consulting zacieśnił bardzo dobrą, wieloletnią współpracę ze spółkami: SIDEn Systemy Informatyczne Doradztwo Energetyka oraz ANKO-SYSTEM.

– Naszym celem jest dalsze rozwijanie partnerskich relacji, wspólne oferowanie i rozwój usług, wymiana know-how oraz profesjonalne wsparcie operacyjne – mówi Paweł Rytelewski, prezes Zarządu SI-Consulting. – Jestem przekonany, że współpraca ta przyniesie korzyści nie tylko naszym firmom, ale przede wszystkim naszym klientom i partnerom. Zyskają oni bowiem dostęp do najlepszych rozwiązań i usług, wspartych najwyższej jakości obsługą – dodaje Paweł Rytelewski.

Zakres dotychczasowej współpracy SI-Consulting, SIDEn i ANKO-SYSTEM, poza usługami wdrożeniowymi SAP ze szczególnym uwzględnieniem branży utilities (SAP for Utilities IS-U), obejmie dodatkowo nowe obszary w zakresie oferowania rozwiązań bilingowych na rynku małych i średnich przedsiębiorstw, dzięki opracowanemu przez SIDEn i ANKO-System oprogramowaniu MyBilling, Enersoft.

– Dotychczasowa realizacja wspólnych z SI-Consulting przedsięwzięć pozwoliły nam na wiarygodną ocenę naszych kompetencji oraz osiągnięcie pełnego, wzajemnego zaufania – podkreśla Piotr Barański, prezes Zarządu SIDEn, ANKO-SYSTEM. – Jesteśmy przekonani, że dalsza współpraca pomoże nam lepiej oferować nasze usługi na rynku. Efektem tej współpracy będzie też lepsze wykorzystanie zasobów, pełniejsza oferta produktowa oraz wyższa satysfakcja wspólnych klientów. Olbrzymie doświadczenie SI-Consulting na rynku usług SAP, możliwość uczestniczenia ze sprawdzonym partnerem w dużych projektach informatycznych jest dla nas szansą na rozwój i zdobywanie kolejnych doświadczeń. W najbliższych latach czeka nas wiele wspólnych przedsięwzięć. Współdziałanie pozwoli nam na pełne wykorzystanie naszego potencjału – dodaje Piotr Barański.

O partnerach:

SI-Consulting Sp. z o.o. (SAP Gold Partner) należy do grona najbardziej innowacyjnych spółek w branży IT, zajmujących się dostarczaniem kompleksowych rozwiązań informatycznych dla przedsiębiorstw. W zakres usług wchodzi zarówno budowa infrastruktury IT i jej zabezpieczenie, development dedykowanych aplikacji biznesowych oraz wdrażanie, integracja i rozwój systemów SAP (ERP, CRM, BI, hybris). Specjaliści SI-Consulting są zaliczani do grona najlepszych ekspertów na rynku kompleksowego doradztwa IT, co znalazło odzwierciedlenie w wielu przyznanych nagrodach i wyróżnieniach (m.in. SAP Quality Awards 2015, SAP PCoE, SAP Gold Partner, SAP Preffered Supplier, Przedsiębiorstwo Fair Play 2016, Gazele Biznesu 2016, Program Jakość 2010, etc). Warto również nadmienić, że w 2016 roku firma SI-Consulting została zaproszona przez producenta oprogramowania SAP do współpracy przy tworzeniu dedykowanego rozwiązania dla obsługi Jednolitego Pliku Kontrolnego – SAP SAF-T. W 2014 roku spółka stała się częścią Grupy Kapitałowej Impel, tym samym umacniając swoją pozycję na polskim rynku oraz zyskując zaplecze umożliwiające intensywny rozwój na rynkach zagranicznych.

SIDEn Systemy Informatyczne Doradztwo Energetyka Sp. z o.o. w Toruniu powstała w 2001 roku. W 2003 r. firma uruchomiła nowoczesne Centrum Przetwarzania Danych (CPD). Obecnie SIDEn zatrudnia prawie 50 wykwalifikowanych osób, które swoją wiedzą obejmują szeroki obszar branży informatycznej. Firma specjalizuje się we wdrożeniach i kompleksowej opiece nad systemami informatycznymi. Wizytówką Spółki są także usługi konsultingowe w zakresie rozwiązań SAP, SAP for Utilities (IS-U) oraz Comarch CDN.
Specjalizacja w zakresie rynku utilities zaowocowała budową systemu do rozliczania mediów (billing) dedykowany na rynku małych i średnich przedsiębiorstw MyBilling.

www.siden.pl                               www.mybilling.pl

Firma ANKO System powstała w 1988 roku. Od samego początku działalności stawia na profesjonalną obsługę klientów, zarówno w zakresie doradztwa, jak i sprzedaży rozwiązań oraz usług informatycznych: infrastrukturalnych i serwisowych. Dzięki ponad 23 letniej historii w oferowanych przez nas rozwiązaniach znalazły się usługi infrastrukturalne i serwisowe. Zespół ANKO stworzył program do rozliczania odbiorców wody Hydrosoft, który obecnie jest częścią pakietu MyBilling.

www.anko.com.pl                     www.hydrosoft.com.pl